2005-01-10 26 瀏覽
星期五同幾個行家有局,四點幾已坐低打牌,早開早收,十一點又已經連飯都食埋。其中有人提議去飲野,就拖男帶女一行七人來了這裡。以前都來過,感覺是今晚好多人,莫講話露天,連出面可以擺檯椅的都差不多擺滿,好在我地等左一等就坐左入去吧檯裡,有ESPN睇番今朝Spur對Pacers,好過坐露天。滿地花生殼是呢度特色之一,大家都習慣邊食邊拋,又好似高興D。加上我地又坐正袋花生後面,一邊飲一邊剝花宜,食完就自己郁手refill,所以都食左唔少;呢度啤酒選擇幾多,有本地的,亦有幾款新鮮推介,生啤半公升49蚊,happy hour就平十蚊,價錢合理。我要了隻比利時啤叫Hoegaarden,用個闊口大杯裝,味道好清新,如果食麻辣火窩飲佢就正。因有女士在座,要飲非酒精類飲品,這裡也有幾款無酒雞尾,呷過隔離位女士的Tropical Colada一啖,幾甜,都係飲啤酒適合我。食物方面,叫左一個水牛芝士辣雞薄餅,一個漢堡同一碟炸薯皮。我只係吃過薄餅,焗得乾身,也算不錯。飲啤酒,食薄餅,都夾的。埋單七百幾,打牌抽水夠俾,亦唔算話好貴。夠熱鬧又多人睇,啤酒食品選擇又多,加上又可以亂拋花生殼,來飲番杯,都唔錯的。題外話:
題外話:是晚吧檯四周男女比例係七比三,女士質數還不低,幾位男士都覺得比番人望的感覺也不錯!