餐廳: 鮨燐
資訊:

2024-02-14 14 瀏覽
尖沙咀鮨燐✨今日朋友帶咗我去試尖沙咀鮨燐,主要佢話出咗一個新Menu都好抵食,食左壽司13貫套餐,整體感覺好豐富!一入到餐廳主要以日本木系裝修為主,師傅身後放滿達摩充滿日本風情。火灸墨魚師父表面上劃上幾刀,令肉質更緊實和突出典型魷魚的甜味真鯛真鯛肉質細緻有彈性,味道清新淡雅同時帶有一抹甘甜味深海池魚 深海池魚質地纖細柔軟,口感順滑鮮甜,咬嚼後滿嘴齒頰留香的油分甜蝦味道極具鮮甜,入口質感嫩滑赤貝其肉質柔軟、口感豐富、味道鮮甜,貝類嚟講最鍾意就係食佢油甘魚本身肉質肥美,簡單醬油調味已經好好食帶子粒粒圓大飽滿,肉質柔軟,鮮味濃郁赤身、中拖羅肉呈紅色,近魚背位置 ,質感較為結實,師父用咗醬油漬過帶咗少少柑橘香氣;中拖羅油脂豐潤且肉質上乘,魚味濃郁鮮香BB銀雪魚本身呢種魚極度肥美,油脂充足,令到成個口腔都有油香。左口魚邊經過火炙之後超好食海膽師傳好大方比好多海膽,大大啖好甜吞拿魚手卷師傅即場表演設細蔥,非常高超,吞拿魚鮮甜加埋香蔥非常惹味食完呢度其實已經好飽,最後附上吸物 ,甜品係開心果雪糕,非常之有驚喜呀📍鮨燐尖沙咀中間道15號H Zentre UG樓1號舖
尖沙咀鮨燐✨

火灸墨魚
師父表面上劃上幾刀,令肉質更緊實和突出典型魷魚的甜味

真鯛
真鯛肉質細緻有彈性,味道清新淡雅同時帶有一抹甘甜味

深海池魚

甜蝦
味道極具鮮甜,入口質感嫩滑

赤貝
其肉質柔軟、口感豐富、味道鮮甜,貝類嚟講最鍾意就係食佢

油甘魚
本身肉質肥美,簡單醬油調味已經好好食

帶子
粒粒圓大飽滿,肉質柔軟,鮮味濃郁

赤身、中拖羅

BB銀雪魚
本身呢種魚極度肥美,油脂充足,令到成個口腔都有油香。

左口魚邊
經過火炙之後超好食

海膽
師傳好大方比好多海膽,大大啖好甜

吞拿魚手卷
師傅即場表演設細蔥,非常高超,吞拿魚鮮甜加埋香蔥非常惹味

📍鮨燐
尖沙咀中間道15號H Zentre UG樓1號舖