2012-02-16 3 瀏覽
難得咁早收工又係大坑附近, 行去睇睇達磨要唔要排隊等位, 約6:30pm裡面只有3pairs人, 太好了, 終於無需等啦! 我同朋友各人order了豬骨湯豚角煮豚骨拉麵和叉燒豚骨醬油拉麵. 過了一陣子,我們的拉麵就送上! 先試飲一啖豬骨湯, 味道濃而不腻, 湯底唔會出現一個個大形油圈圈浮上出面, 還有覺得好有膠質, 會”lim”咀~~ 麵條質感適中, 豚肉肥瘦均勻, 都算腍, 覺得普通料的糖心蛋半隻, 還有其他配料. 朋友點了叉燒豚骨醬油拉麵, 佢的湯底味道一般, 無特別, 最唔開心係塊叉燒, $68得一塊, 太少啦 總結, 食物ok但價錢同份量比, 覺得還有很多其他拉麵館可選擇!

$78 豬骨湯豚角煮豚骨拉麵

題外話/補充資料: 覺得d湯唔夠熱 (包括杯茶都係)
2012-02-09
$78 豬骨湯豚角煮豚骨拉麵