2017-12-02 48 瀏覽
一大班人話要去食嘢,通常買單都要四,五百蚊一個。可能我哋特別為食。。所以好多時都係揀啲平平哋嘅中式小菜為大家嘅荷包慳下。今日忽然間諗起呢一間日本野,佢嘅價錢相宜得來嘅食物質素又唔錯,所以今餐食咗好多野,除返埋都係二,三百蚊個人,絕對抵食。首先就叫咗個鱈魚干食住先,可以一路等朋友一路食。我好鍾意食呢個,因為咬落去脆卜卜,又香口,仲可以點我最鍾意嘅沙律醬食。跟住就點左幾款唔同嘅串燒,我覺得最特別嘅就係雞皮串燒同埋蘋果豚肉卷。雞皮其實好少會見到做串燒,日本先會常見d。而蘋果豚肉卷就真係系出邊食都無食過,佢嘅配搭真係比較特別。出面係燒烤嘅肉香,薄薄的肉片包住入邊舊蘋果粒,酸酸甜甜又開胃,又好食。蒲燒鰻魚飯呢個又真係幾唔錯,唔似係啲即食嘅鰻魚就咁叮翻熱佢就算。會經過烤一烤,所以有烤嘅香氣,而且份量亦唔少,套餐仲會配埋個面豉湯飲,不錯。如果惠顧套餐仲可以加個三文魚刺身,另外仲會有個三文魚水撥加埋,平時可能好少會食到呢一個位。其實就係三文魚鮨嗰個位置,呢個位嘅油脂會比較多啲,所以食落去好creamy ,好滿足,一定要試下。