2018-07-20
男朋友生日,諗住同佢食好d。見之前都食過覺得幾好食,而且環境又幾好,所以就帶佢過黎食喇!Grilled Baby Squid好特別既菜式,魷魚入面釀左辣椒,旁邊又有D橄欖、番茄粒、檸檬粒同火箭菜。辣辣地,又唔知點解會有d藥材味,唔太岩我哈哈。Paris Mushroom Soup一黎到就好香蘑菇同黑松露味,食落好香好滑好濃郁。而且仲好貼心咁分左2份,分完個分量剛剛好,又唔會話太飽。Lobster Spaghettini好香濃既蝦味,龍蝦肉質爽脆彈牙,意粉夠al dante!Free Range Chicken肉質幼細脆嫩,味道鮮甜,淨係見到表面既油光就知到整得好好Strawberry Rhubarb Pear Crumble呢到d甜品真係好正,賣相精致得黎,味道又好。d crumble超脆,crumble入面有草莓同梨呢d好清甜既水果,又帶點酸酸既味道,個combination好正。食完d熱既,隔離仲有接骨木花雪糕,味道清甜又帶少少花香,第一次食已經深深愛上呢種味道。Panna Cotta with Fig & Pistachio相信大家對Panna Cotta既味道都唔會陌生,旁邊既
Grilled Baby Squid
Paris Mushroom Soup
Lobster Spaghettini
好香濃既蝦味,龍蝦肉質爽脆彈牙,意粉夠al dante!
Free Range Chicken
肉質幼細脆嫩,味道鮮甜,淨係見到表面既油光就知到整得好好
相信大家對Panna Cotta既味道都唔會陌生,旁邊既開心果粒令個甜品變得無咁單調同普通。同埋其實我係好中意食開心果,所以覺得好正。
每次黎呢度都唔會失望,而且周末黎人又比較少又靜d,氣氛好食物又好,連service都一流。