2023-08-10 186 瀏覽
之前係太子食過一次但覺得普通,朋友就叫我試下銅鑼灣分店,質素好好多~今次終於一試!廚師推介 本月時令壽司拼盤(10件)$320侍應上檯就會介紹每款壽司同建議食咗咩壽司先~有種Omakase feel lol❤️吞拿魚腩入口即溶而且冇根!!❤️呑拿魚腦天係勁稀有嘅部份,平時好少機會食到~佢相比大拖魚味濃少少同冇咁油,好正!✨ 金目雕肉質就相對結實同爽口,油香相對冇咁多✨甜蝦超大隻超鮮甜!係黎自北海道嘅蝦!✨海赤貝好爽口,配埋少少檸檬汁好好食!✨ 剝皮魚+魚肝好少機會食到😳😳好似係自從Omakase第二次食🫣單食魚肝有少少腥,但夾埋一齊食又唔覺,魚味幾濃幾特別!❤️ 北海道海膽真係超鮮甜超滿足!好想encore🥲❤️銀鱈魚輕輕炙燒過,令到個魚油味更加出,勁好食!入口即溶feel比較少吃到而名字很可愛的刺身,其粉嫩的魚身顏色已經相當吸引,肉質富彈性,讓人回味的甘香色✨鯖魚魚味好濃!✨梭子肉質好細嫩,燒過之後啲魚油湛到去啲飯到勁香勁正!食完Cwb分店真係勁大改觀!好高質好好食!一定會encore!

廚師推介 本月時令壽司拼盤(10件)$320

❤️吞拿魚腩入口即溶而且冇根!!
✨ 金目雕肉質就相對結實同爽口,油香相對冇咁多
✨甜蝦超大隻超鮮甜!係黎自北海道嘅蝦!
✨海赤貝好爽口,配埋少少檸檬汁好好食!
❤️ 北海道海膽真係超鮮甜超滿足!好想encore🥲
比較少吃到而名字很可愛的刺身,其粉嫩的魚身顏色已經
相當吸引,肉質富彈性,讓人回味的甘香色
✨鯖魚魚味好濃!
✨梭子肉質好細嫩,燒過之後啲魚油湛到去啲飯到勁香勁正!