2013-11-04
lunch time搵野食,經過見到佢門口個餐牌有''芝士雜菜焗千層麵'', 比佢吸引左!哈...大獲喇! 我嗌左芝士雜菜焗千層麵, 男朋友嗌左燒雞扒配黑車尼子汁。 先講燒雞扒配黑車尼子汁$5X雞扒睇唔出食唔出係燒既, 個汁亦唔突出,擺幾粒車尼子就當係汁。配左意粉,個意粉好食!因為本身鍾意硬身麵質。如果比起芝士雜菜焗千層麵,呢個意粉絕對好食! 芝士雜菜焗千層麵都預左佢唔會太大份,不過冇諗到會咁衰!份量女仔食都OK, 一上枱,見到個邊好多水,已經知道LAI野!佢所謂雜菜原來係栗米,青瓜,茄子仲有一兩片茹菌!!好啦,都算係蔬菜類,不過一路食一路以為食緊有湯底的雜菜,因為成碟野都只見到兩片類似刀削麵既so-called千層麵=_=唯一我覺得好味既就係佢D芝士!! 講到餐飲,嗌左兩杯熱奶茶!見到兩杯個面都有一層閃令令,好似油咁既野,其中一杯冇咁嚴重!雖然杯奶茶都滑,仲幾好飲添!不過佢表面層油搞極都唔走!! 咁就出聲同佢講,嗌佢換一杯啦!!個女侍應既回應係: 阿先生,個D奶黎嫁喎!!奶都講得出???喂,你間鋪黑黑地暗暗地姐,我唔係盲嫁!!D奶會閃???!!咁我真係唔識野喇!!=_=好啦,算啦!!
哈...大獲喇!
我嗌左芝士雜菜焗千層麵, 男朋友嗌左燒雞扒配黑車尼子汁。
先講燒雞扒配黑車尼子汁$5X
配左意粉,個意粉好食!因為本身鍾意硬身麵質。
如果比起芝士雜菜焗千層麵,呢個意粉絕對好食!
芝士雜菜焗千層麵
都預左佢唔會太大份,不過冇諗到會咁衰!
佢所謂雜菜原來係栗米,青瓜,茄子仲有一兩片茹菌!!
so-called千層麵=_=
唯一我覺得好味既就係佢D芝士!!
講到餐飲,嗌左兩杯熱奶茶!
雖然杯奶茶都滑,仲幾好飲添!不過佢表面層油搞極都唔走!!
咁就出聲同佢講,嗌佢換一杯啦!!
個女侍應既回應係: 阿先生,個D奶黎嫁喎!!
=_=好啦,算啦!!你間餐廳打開門做生意,都想慳一杯奶茶!都費是同你嘈喇!!
明明就係你杯奶茶有問題,都仲要咁既態度!
你開得係個到都係做回頭客生意啦,真係請我都唔會再去呀!!!
埋單$98蚊,比$100都冇打算找錢,唔係同你計$2蚊,不過就係$2蚊都唔想比你賺!!
好彩冇加一咋,如果唔係佢都唔知憑咩收加一!!