2012-01-22
見到咁多好食評,13號有時間就諗住過去食d 又平又靚既野食。一去到,見到擺左5, 6張枱係出面,入面應該係一班人霸左,由幾張枱變左一張,已經覺得唔係好對路,但係又見佢有咁多好評,就試下啦。由點菜到d菜上枱,大約等左45mins,中間吹左佢三次,一直得係同我講"整緊"45mins 後終於來左個淨烏冬,仲要係有幾條黑左再過15分鐘後,炸豬排同餃子釀雞翼終於出現。但係舊一路整緊既炸豬排竟然係一d 都唔暖,雖然唔叫得係凍,但係真係一d 都唔暖,唔知佢擺左係室溫幾耐。跟住同個waitress 講要佢炸過一塊豬排,佢入左去幾分鐘,個師傅就好唔好脾氣地拿住舊豬排走過黎話: "我整既豬排有咩問題味道一定冇問題。" 但係我強調佢係凍既。佢就講多句我整既豬排係冇問題,跟住就走返入去。如果個師傅對自己整既食物咁冇要求,我唔覺得佢係一個稱職既師傅囉。之前個鳥冬係咁,依家個炸豬排又係咁跟食埋個淨鳥冬同幾件壽司就走左。如果間野招呼唔到咁多人就唔好開唔多張枱係出面啦。同大排檔一樣,但出食物就慢到死順帶一提,過左40mins 左右先有一杯浸住茶包既茶上枱。中間有一段小插曲,有一個女人叫外賣去隔離既大排檔食,佢黎吹,個
一去到,見到擺左5, 6張枱係出面,入面應該係一班人霸左,由幾張枱變左一張,已經覺得唔係好對路,但係又見佢有咁多好評,就試下啦。 由點菜到d菜上枱,大約等左45mins,中間吹左佢三次,一直得係同我講"整緊"
45mins 後終於來左個淨烏冬,仲要係有幾條黑左 再過15分鐘後,炸豬排同餃子釀雞翼終於出現。
跟食埋個淨鳥冬同幾件壽司就走左。 如果間野招呼唔到咁多人就唔好開唔多張枱係出面啦。同大排檔一樣,但出食物就慢到死
順帶一提,過左40mins 左右先有一杯浸住茶包既茶上枱。
中間有一段小插曲,有一個女人叫外賣去隔離既大排檔食,佢黎吹,個waitress 話要跟單整,未到佢,叫佢等多陣。個女人之後帶左個聲大大一睇就知係粗人既男人過黎,個男人問個waitress 得未,個waitress 就即刻走去吹個師傅,跟住唔使5 分鐘就整好。
如果咁既環境同衛生都有 4 或 5 分,咁d 人既評分標準都好鬆。