2015-03-17
第一次黎富豪香港酒店既ALTO 88,,之前都冇留意到有間咁正既餐廳,上到31樓個VIEW勁靚!但枱面都係一般西餐SETTING,冇咩特別DECORATION….今晚同男朋友食呢個Tasting menu,有6個course~食飯前會先serve佢地既homemade 麵包,waiter仲會詳細介紹每款麵包,d麵包熱辣辣配埋意大利油醋汁好好食!~最鍾意呢個tuna tartar,tuna 下低放左青蘋果,食落口感覺好fresh~本身Tuna比較軟身,配番d爽口既青蘋果即刻好有層次感估唔到第一個course就有驚喜!thumb up!呢個cod loin都好好味~佢表面煎到好脆,食落口外脆內軟,同埋條魚質地好滑,連我男朋友本身唔算好魚都話好味~估唔到食到最後個甜品都有驚喜~個presentation 好靚,最鍾意佢用隻好似樹皮咁既碟,好少向其他餐廳見過~同埋脆脆入面放左開心果MOUSSE,配搭特別,MOUSSE好滑但又唔係太甜~
上到31樓個VIEW勁靚! 但枱面都係一般西餐SETTING,冇咩特別DECORATION…. 今晚同男朋友食呢個Tasting menu,有6個course~ 食飯前會先serve佢地既homemade 麵包, waiter仲會詳細介紹每款麵包,
d麵包熱辣辣配埋意大利油醋汁好好食!~ 最鍾意呢個tuna tartar,tuna 下低放左青蘋果,食落口感覺好fresh~
本身Tuna比較軟身,配番d爽口既青蘋果即刻好有層次感
估唔到第一個course就有驚喜!thumb up! 呢個cod loin都好好味~
佢表面煎到好脆,食落口外脆內軟,同埋條魚質地好滑,連我男朋友本身唔算好魚都話好味~ 估唔到食到最後個 甜品都有驚喜~
題外話/補充資料:
除左食物,餐廳既服務都好好,每道菜waiter都會詳細介紹,overall 成餐飯
都唔錯, 會再黎幫襯同介紹比朋友~