2021-01-10
今日揸車經過顯徑街-下徑口村對開,有間新開既日式居酒屋幾多人幫襯,裝修又靚靚仔仔咁,泊低架車係街邊就入黎試下。.餐廳裝潢以型格水泥風配木色,感覺好酷得黎好乾淨嘅感覺。餐牌選擇種類多,串燒同丼飯類好似幾抵食。午市Set lunch由$58-$78不等..叫完野食之後每人會附送味增湯同胡麻豆腐沙律😋.▪️綜合天婦羅烏冬定食$78 (午市定食)咁岩呢個時間係lunch time , 我地叫左個炸天婦羅烏冬Set,天婦羅有南瓜、大蝦、茄子、冬菇。炸粉夠薄身,咬落唔會成堆粉,新鮮熱辣炸出黎好好食,重點個烏冬一d都唔hea,正宗日本烏冬加上鰹魚汁,夠晒煙韌👍🏻跟餐仲可以加$28有刺身,哇!哇!哇!個刺身堅抵食,呢個價錢有2件三文魚、2件帶子、1件吞拿魚、1件油甘魚同埋牡丹蝦😍😍刺身好鮮甜,真心抵🤣.▪️旋風滑蛋鰻魚丼$98 旋風滑蛋,顧名思義應該就係蛋包飯不過整到似旋風咁😙 個名聽落夠吸引又特別,真實上碟又真係幾靚仔,滑蛋鋪上丼飯上面,蛋夠滑身得黎又蛋味好濃👍🏻 另外鰻魚係加左沙律醬一齊煎,所以個飯都充滿鰻魚既香味🤗.▪️串燒:蘆筍豚肉串$25/燒味噌牛腸串$38 串燒類我地order左燒味噌牛腸串,鍾
▪️綜合天婦羅烏冬定食$78 (午市定食)
▪️旋風滑蛋鰻魚丼$98
▪️串燒:蘆筍豚肉串$25/燒味噌牛腸串$38
串燒類我地order左燒味噌牛腸串,鍾意食牛既朋友一定會好鍾意😍口感似大腸得黎但牛味重好多,一咬落口仲爆晒汁,牛味超重😍另外蘆筍豚肉串既露筍夠粗身得黎無渣,包著既豚肉係日本豚肉,五層肉好juicy😋
本身餐廳係會免費提供熱茶,但見到呢度有「信州白提梳打$25」,就即刻叫左!!呢支果汁好香提子味,飲落唔會得死甜,之前係日本飲都要200幾yen, 呢度幾抵飲😋