餐廳: 壽記海鮮酒家
資訊:

2010-05-05 55 瀏覽
勞工假期既關係, 同朋友帶埋狗狗一齊入去南丫島玩番一日, 行到6點幾, 本身無食埋飯既打算, 但係出番去又驚好攰, 所以就留係到食番餐好既....本身想去碼頭附近兩間海鮮檔, 可惜滿座, 唯有走入少少, 去到呢間, 又有seaview, 可以同狗狗一齊坐出面, 決定一試叫左個4~6人餐...紅燒乳鴿兩隻 - 味道ok, 無諗過係呢到, 都會有乳鴿食到白灼蝦 - d蝦都好食喎, 夠新鮮清蒸游水海鮮 - 今日係家鄉油菜 - 好大碟既菜心, 新鮮紅燒豆腐 - 都係好大碟, 味道唔錯豉汁炒蟶子 - 好新鮮, 又夠大碟唔知係咪之前食過都唔係太好食, 定還是呢到真係....比預期中好, 因為開初諗住, 價錢唔貴, 會唔會無碼頭個d咁好新鮮呢, d野食, 會唔會好少呢, 不過係完全出付意料之外, 個人覺得, 個seaview仲好過碼頭個邊, 有機會入黎, 一定會再幫襯

叫左個4~6人餐...

白灼蝦 - d蝦都好食喎, 夠新鮮

清蒸游水海鮮 - 今日係

家鄉油菜 - 好大碟既菜心, 新鮮

紅燒豆腐 - 都係好大碟, 味道唔錯

豉汁炒蟶子 - 好新鮮, 又夠大碟

, 有機會入黎, 一定會再幫襯
紅燒乳鴿兩隻
白灼蝦