2021-02-08 1632 瀏覽
吳師奶真係好少去入新界,今次入到大圍,人生路不熟,估唔到誤打誤撞搵到間正嘢!做完嘢經過呢間居酒屋,所以就諗住入去食埋個lunch先返公司!食物種類既選擇都好多,仲有我最愛嘅明太子呀!我又點會放過 !最後我地叫兩個兩款丼飯、一款小食同埋刺身!丼飯係跟餐,所以會有埋沙律同湯,不過呢啲都唔係重點!先嚟嘅係「明太子豬軟骨丼」,我的最愛明太子醬餸飯真係一流,帶少少辣辣地,夠惹味!而豬軟骨煮得夠晒軟腍,仲唔會太大舊,啱晒咀型!配明太子醬原來都幾夾,好有驚喜!而同事叫果碗「旋風滑蛋鰻魚丼」超吸睛!個旋風蛋整得好靚,望埋去仲好嫩滑,就連吳師奶都想學下!而旋風蛋底下就藏咗肥美嘅鰻魚!搞到成碗飯都勁香鰻魚味!鰻魚同滑蛋再加埋一齊食,真係絕配!之後小食我哋就叫咗「炸墨魚咀」,炸粉唔算厚,仲炸到粒粒都係金黃色咁,靚到呢!食落外脆內軟,口感軟韌!而且份量仲好多,抵食又好食!因為跟餐有優惠價可以食埋刺身!我梗係唔蝕底啦!加$38就有兩片三文魚、二件帶子同埋一隻大甜蝦!呢個份量一個人食啱啱好!最估唔到係佢刺身都有水準,三文魚同帶子好新鮮,隻蝦爽口鮮甜!呢餐真係有少少意想不到,住新界嘅朋友未試過嘅話,快

炸墨魚咀

刺身拼盤

呢餐真係有少少意想不到,住新界嘅朋友未試過嘅話,快啲去試下!真心推薦!

2021-02-03
5 分鐘 (堂食)
午餐
炸墨魚咀