2020-09-14
之前一直都想過黎食,但因為限聚令同禁晚市堂食嘅關係,所以晚市一直都冇開,直到依個星期終於開返晚市,所以就決定同老公黎食下。記得依度之前係日本餐廳,執左後都一排冇黎過,幾年後終於返黎。我見裝修好光猛,坐位都好寬闊,2個人嘅坐位都好大,岩晒一家大細,同朋友眾餐都唔錯嘅地方,我諗之後開學後又會好多學生黎幫襯。Menu有午餐同散叫嘅晚餐,晚餐有pizza,意粉同steak之類,選擇都唔少嘅。8吋雙重芝士牛肉醬pizza ($58)8吋其實唔係好大,2個人份量係OK嘅,我鐘意佢個餅底薄薄嘅,芝士又好濃厚,會好想一口一口接住食。三重蟹忌廉汁意大利扁麵$64三重蟹包括蟹柳,蟹子同蟹肉,份量好多,性價比高。因為以上係單點,晚餐係冇set嘅關係,所以店員建議我地叫甜品set,只需另加$3x就有飲品同甜品。老公叫左凍檸茶(唔駛加錢)同埋熱情果芒果撻$38而我就叫左百香果香橙冰搖四季春,依款要補錢,加多$17.5紅莓芝士餅撻$32我欣賞佢地嘅餅撻薄薄地,非常清新,未食完就已經諗定下一次要試下其他款式。附近有水同配料可以自行去添加。唔駛加一食左$213,抵食而且環境都算幾乾淨,服務有禮貌,下次想帶埋個仔一齊黎
8吋雙重芝士牛肉醬pizza ($58)
三重蟹忌廉汁意大利扁麵$64
三重蟹包括蟹柳,蟹子同蟹肉,份量好多,性價比高。
老公叫左凍檸茶(唔駛加錢)
同埋熱情果芒果撻$38
而我就叫左百香果香橙冰搖四季春,依款要補錢,加多$17.5
紅莓芝士餅撻$32
附近有水同配料可以自行去添加。
唔駛加一食左$213,抵食而且環境都算幾乾淨,服務有禮貌,下次想帶埋個仔一齊黎食。