2021-08-22 45 瀏覽
係旺角諗住快食個魚蛋粉,估唔到都會發掘到寶藏😎見到個餐廳門面光鮮,招牌又大隻,就入去試吓,結果比想像中出色好味😋忍唔住大讚👍🏻我哋簡簡單單叫左兩碗雙拼粉,一碗牛雜墨丸河,一碗牛腩牛丸河。勢估唔到湯底好濃郁,飲得出真材實料,湯頭非常順口,完全無味精,唔會覺得飲哂啲湯🙈再黎啲牛雜一啲腥膻味都無,煮得非常入味,而墨丸非常彈牙,入面啲墨魚粒好有咬口!接住要大讚牛腩,啖啖肉而且貼住少少肥膏,係我鍾意嘅口感❤️而且好多件,又唔會切得細細舊,掂!而牛丸食落好juicy,入面啲肉汁好正,當然又係非常彈牙啦☺️最後不得不提佢哋嘅秘制辣椒油,食完麻麻地,令人食上癮咁,一啖接一啖,最後緊係乖乖地買走一樽返屋企慢慢嘆啦😝

2021-08-21
下午茶