2018-08-16 236 瀏覽
去咗新蒲崗食晚餐!其實都唔算係晚餐,因為我哋去咗成記牛什麵檔食麵!呢間野好耐之前都有嚟過,已經覺得好抵兼好食 今次嚟嘅時候見到佢翻新左,座位衛生左好多,而且燈光好光猛,同埋感覺乾淨左~ 不過老闆好似唔同咗!可能係我去嗰日咁啱老闆放假 我叫咗牛丸河,我男朋友就叫左牛雜河!佢仲要唔知加啲乜嘢我都聽唔清楚,總之就食內臟啦~ 我因為唔食內臟,所以冇乜興趣🤣佢即刻整,但係有好快手!唔使5分鐘,就有得食 湯底真係超級超級有誠意,好濃既湯底,應該係牛肉湯?我冇詳細問 將少少湯放喺匙羹上面,再放幾條河粉,一齊食, 一流 最好食嘅係牛丸~ 其實我次次都係叫牛丸,佢嘅招牌都係牛丸!我見過有人過嚟淨係外賣一盒牛丸~ 佢唔係一般外面食到嘅味道!唔係只有肉味,牛丸係有少少鹹鹹地嘅味,會食到真正嘅牛味唔識形容,超級建議大家去試吓

呢間野好耐之前都有嚟過,已經覺得好抵兼好食

佢即刻整,但係有好快手!唔使5分鐘,就有得食
將少少湯放喺匙羹上面,再放幾條河粉,一齊食, 一流
唔識形容,超級建議大家去試吓
  • 牛丸河