2021-12-17
今晚去了觀塘行街就一定去駱駝漆搵嘢食.真幸運今日找到間日本菜餐廳.感覺有一刻返到日本家鄉.滿足一下自己的食慾~~~這餐廳還記得幾個月前好想试可惜當日太多人.所以轉了另一到快食.今日所以醒了早了來希望有位.真的!今天終於可以試到了!!!今晚兩個人就食這一人套餐哦!有以下食物:時令沙律:原來是黑醋人參果沙律我咁大個女也未食過人蔘果.原來咁好食特別做來做沙律.这沙律有粟米,蕃茄,沙律菜再加上這人蔘果.好開胃呀!!!刺身盛:三文(其實我不吃三文魚的.但這里的三文魚油膩好重未食過咁好味的三文魚)油甘 (好厚身以及好鮮甜)拖羅 (食完好想再食!新鮮到好似致身於日本食刺身)廣島蠔,(好大肥美,勁甜)赤蝦 (身長和我手一樣)粒貝 (比較起這個就比下去,所以建議先品嚐此個先)壽司盛帆立貝(得!不是巨型size但好甜),池魚(好得!好有鮮魚味),碎葱吞拿魚(更加得!份量和飯好夾)鹽燒花壽喜燒鍋物牛肉豬肉鍋物.牛肉入口即溶有牛味.豬好軟身不是那種好韌的口感鹽燒花魚魚燒得剛好.是有味係有魚味的味道!是日甜品嘩!豆腐雪糕.但不似食雪糕似食棉化糖的感覺.好好味呀~~好軟綿綿!最重要係不甜但又好食.原來有午市定食.
今晚去了觀塘行街就一定去駱駝漆搵嘢食.
今晚兩個人就食這一人套餐哦!
有以下食物:
時令沙律:原來是黑醋人參果沙律
刺身盛:
油甘 (好厚身以及好鮮甜)
拖羅 (食完好想再食!新鮮到好似致身於日本食刺身)
廣島蠔,(好大肥美,勁甜)
赤蝦 (身長和我手一樣)
粒貝 (比較起這個就比下去,所以建議先品嚐此個先)
壽司盛
鹽燒花壽喜燒鍋物
鹽燒花魚
魚燒得剛好.是有味係有魚味的味道!
是日甜品
原來有午市定食.那一定要找機會再來了.