2013-01-24 2774 瀏覽
一年一度聖誕節, 我們打破傳統, 不吃西餐吃海鮮, 已3年未去過布袋澳, 當晚去到比較夜, 已有8pm, 揸車入去仍然找不到車位.再去海鮮島, 上次係碼頭食, 現碼頭是原居民拿來bbq的地方~~講番食物先, 上次食墨魚刺身, 今次帶屋企人再試下, 水準無變, 又新鮮, 又爽又滑, 同當年口感一樣, 正, 值得再食~~一家四口叫了唔係好多野, 炸墨魚, 好香好脆, Yummy蒜蓉蒸蜆, 又鮮甜, 反而係蒜蓉太多, 蓋o左蜆既鮮甜, 下次叫他們唔好o甘重手~~辣酒煮花螺, 太辣了!! 合喜歡勁辣既人, 辣蓋了螺既味, 狂飲水食了炒飯, 好一般, 最尾食糖水, 好正, 熱既荔芋西米露, 芋頭好淋, 唔太甜, 食到我2個囡再添食呢最後價錢勁上漲, 3年前平過流浮山, 現在埋單差不多$1000, 同流浮山價錢拉近好多, 加上搭車很不方便, 有選擇既話會選流浮山多過呢度, 起碼多競爭啊!!
一家四口叫了唔係好多野, 炸墨魚, 好香好脆, Yummy

題外話/補充資料: 如搭小巴, 要留意班次, 因好疏, 個次見多人排隊, 隱陣起見找定的士電話, 起碼有後備支援下~~
2012-12-25
慶祝紀念