2020-02-27
屯門真係好多嘢食㗎,好耐之前嚟過一次覺得依度都係普普通通,但係最近你又發覺原來好多地方都有唔同嘅美食,唔行遠啲都搵唔到原來有咁多特別嘅食店,經過門口比餐牌吸引住,價錢本身已經唔貴,平平地就已經有一餐炻板燒啦!依度嘅格局唔錯,唔會係好迫嘅感覺,枱同枱之間都有空間,而且餐廳周圍都有唔同嘅字句,聽住音樂睇吓啲字句食一餐飯,都算係一種享受嚟㗎!店員真係好人而且好熱情,見到你揸住餐牌咁耐都會好主動向你推薦,最後我決定咗要吉列牛小扒炻板燒,可以揀要白飯或者烏冬,另外仲有麵豉湯,凍熱飲!等候嘅時間好快,聽下餐廳柔和嘅音樂,10分鐘之內就已經有得食啦,先來左烏冬同埋麵豉湯,吉列牛小排即叫即製,所以要等多一陣,石板燒真係好吸引,當吉列牛到咗之後,我已經忍唔住即刻燒一塊,佢另外會有個芝麻醬汁,牛小扒配上芝麻醬汁,估唔到係咁夾!一啖咬一啖烏冬一啖湯,10塊吉列牛小扒真係啱啱好,我自己幾享受可以燒嘅感覺,因為想食幾成熟都可以自己控制,例如第一塊我想食五成熟,第二塊七成熟,全部都可以自己控制!佢嘅烏冬係稻庭烏冬,煙煙銀銀口感爽滑,真係好好味, 分量亦都啱啱好!佢嘅檸檬茶茶味都唔錯,估唔到連凍飲都做得咁好,下次一
佢嘅檸檬茶茶味都唔錯,估唔到連凍飲都做得咁好,下次一定再嚟食!