2023-02-06
聖誕梗係要食大餐啦,不過咁凍又唔想自己煮,叫到會就啱曬啦,連碗都唔洗洗😼講起到會,就會諗起出名到會嘅Grove Sandwiches👀而作為一班食肉獸,牛扒就一定唔少得,見到有美國安格斯斧頭扒,即刻心心眼了❤️拎翻屋企即刻拆開嚟睇,真係超巨型,大到連個屋企盤都爭啲放唔落,如果一家幾口,或者朋友聚會就啱晒,又好食又有體面又方便🎉不得不說安格斯斧頭扒嘅油脂香同牛味真係好正,肉質軟腍同時肉味十分香濃💥而佢嘅熟嘅程度係剛剛好,可以喺同一時間感受到斧頭扒外層燒香嘅感覺同入面嘅肉汁🥩令我都好想考究一吓,究竟點先可以將咁大塊斧頭扒烹調到咁外熟內嫩又肉汁豐富呢?加上美國安格斯斧頭扒面頭嘅牛油有畫龍點睛嘅效果,同斧頭扒嘅油脂相輔相成,難怪越食越香😆美國安格斯斧頭扒更搭配秘製嘅醬汁同時蔬,點唔點汁都一樣咁好食,食法隨心隨意😌聖誕節一家人慢慢征服成塊美國安格斯斧頭扒,真係超滿足呢☺️
不得不說安格斯斧頭扒嘅油脂香同牛味真係好正,肉質軟腍同時肉味十分香濃💥而佢嘅熟嘅程度係剛剛好,可以喺同一時間感受到斧頭扒外層燒香嘅感覺同入面嘅肉汁🥩令我都好想考究一吓,究竟點先可以將咁大塊斧頭扒烹調到咁外熟內嫩又肉汁豐富呢?加上美國安格斯斧頭扒面頭嘅牛油有畫龍點睛嘅效果,同斧頭扒嘅油脂相輔相成,難怪越食越香😆 美國安格斯斧頭扒更搭配秘製嘅醬汁同時蔬,點唔點汁都一樣咁好食,食法隨心隨意😌聖誕節一家人慢慢征服成塊美國安格斯斧頭扒,真係超滿足呢☺️