2017-09-07
假日難得一家大小食飯,去咗黃大仙間富臨食距個極品黃油蟹餐!!上到去因為有book枱,即刻就有得坐低等食啦~~呢個黃油蟹餐有7個菜式,脆皮乳豬,作為頭盤唔算好特別,不過都好味ge,乳皮薄而脆,而且肉嫩,點乳豬醬食無得彈~而且個乳豬唔系凍ge,都唔錯。原盅燉響螺湯,個湯黎到,店員好好咁幫我地分埋湯,仲筆咗湯料出黎,等客人方便食,湯味道甜,而且濃郁,好香ge響螺味,足料!蠔皇花膠扒翡翠,蠔汁非常惹味,花膠大大片咁,口感軟滑,成道菜唔會好咸,個汁好味,送飯一流。古法蒸龍躉腩,腩位非常鮮味,而且啖啖肉,就算有魚骨都係大條ge骨刺,啱曬小朋友食。黃油蟹,主角黃油蟹,每隻都足6兩,大大只,一開只蟹,d黃油已經滲到周圍都系,而且膏都唔小,唔似食大閘蟹咁得膏可以食,黃油蟹系膏又有,蟹肉又肥美,好邪惡啊!XO醬爆蝦球蚌片,炒得非常靚ge一道菜,蝦球飽滿,晶瑩剔透,一口一件,非常正,而且入面仲有d蚌片,鮮味無窮。最後仲有個生煎菜肉包,菜肉香滑,包薄,餡料豐富,唔錯。非常豐富ge一餐,大人都小朋友都食得好開心,好滿足,的確唔錯。
上到去因為有book枱,即刻就有得坐低等食啦~~
呢個黃油蟹餐有7個菜式,
而且個乳豬唔系凍ge,都唔錯。
好香ge響螺味,足料!
大閘蟹咁得膏可以食,黃油蟹系膏又有,蟹肉又肥美,好邪惡啊!
最後仲有個生煎菜肉包,菜肉香滑,包薄,餡料豐富,唔錯。