2023-10-04 218 瀏覽
今日一家人👨‍👩‍👧‍👦去新竹園軒食飯,叫咗四個小菜,每一款各有滋味,每一道都非常好味。1️⃣燒汁雜菌牛柳粒餐廳招牌菜雜菌牛柳粒,每一台都見到佢嘅蹤影,我哋都唔執輸要叫黎食,燒汁非常濃郁,每一粒雜菌和牛柳粒都充滿醬汁,小朋友用佢送返連飯都食多啲。2️⃣黃金南瓜條佢鍾意食南瓜條,呢個新鮮即叫即炸南瓜條香脆又香甜,南瓜肉軟綿綿,又滑有淋好易入口,大人細路都鍾意3️⃣椒鹽富貴蝦呢個富貴蝦係瀨尿蝦,係避風塘嘅煮法,用咗炸蒜和辣椒🌶️,蟹肉鮮甜,炸蒜和辣椒惹咪,令人食得好滋味,仲要連手指都食埋😂4️⃣胡椒湯鮮肉菜心煲清甜暖胃胡椒湯鮮肉菜心煲,入邊有肉又有菜,肉片鮮甜,菜心又甜又爽脆,仲有暖胃胡椒湯可以飲,豐富又好味。
1️⃣燒汁雜菌牛柳粒
2️⃣黃金南瓜條