2024-03-14 107 瀏覽
送左阿仔去補習班就同啲媽媽朋友們一齊去食野有媽媽介紹啲新加坡餐廳間味道正宗而且質素好好!下午茶時間唔多人可以食完再坐一陣等接放學真係岩曬我地😁🔆咖央豬扒包嘩!😳!一上枱真係不禁嘩左一聲! 真係超級厚切!好大塊,豬扒仲大過個包👍🏻要用刀叉食既豬扒包豬扒好厚身,肉汁好豐厚雖然佢好厚身大大件,但肉質好嫩滑一啲都唔鞋口😋😋而且個包好脆口配埋個咖央醬汁,甜甜地,好味又特別!🔆娘惹喇沙可選:米粉、油麵、摻摻再配 : 厚切豬扒、香茅雞扒、爐燒豬頸肉我地揀左香茅雞扒,下午茶係半塊質地都係好嫩滑,仲要無骨麵底揀左油麵,質地彈牙,配左2塊魚片同半隻蛋喇沙湯底味道夠惹味,好有新加坡的味道🔆新加坡咖喱飯套餐 跟 例湯可選:新加坡咖喱或印度小蕃茄咖喱配 : 厚切豬扒、香茅雞扒、爐燒豬頸肉、牛腩、牛脷啲個選擇左新加坡口味,咖哩用左特別既香料,同印度嘅咖哩真係好唔同,都好好味,令人吸引,配埋個白飽,夠曬飽肚成碗牛腩份量好多,薯仔都有1舊😋飲品方面我地揀左🔆龍眼冰 、美祿恐龍🔆龍眼冰,好夠味,清清甜甜,飲後好舒服!🔆美祿恐龍,原來佢係新加坡既一種街頭飲料,係由一杯凍冰冰既美祿加上未溶解的美祿粉末製作而成。味道好濃郁既
送左阿仔去補習班
就同啲媽媽朋友們一齊去食野
有媽媽介紹啲新加坡餐廳間
味道正宗而且質素好好!

下午茶時間唔多人
可以食完再坐一陣等接放學
真係岩曬我地😁

🔆咖央豬扒包

嘩!😳!一上枱真係不禁嘩左一聲!
真係超級厚切!好大塊,豬扒仲大過個包👍🏻

要用刀叉食既豬扒包
豬扒好厚身,肉汁好豐厚
雖然佢好厚身大大件,但肉質好嫩滑
一啲都唔鞋口😋😋
而且個包好脆口
配埋個咖央醬汁,甜甜地,好味又特別!

🔆娘惹喇沙
可選:米粉、油麵、摻摻
再配 : 厚切豬扒、香茅雞扒、爐燒豬頸肉

我地揀左香茅雞扒,下午茶係半塊
質地都係好嫩滑,仲要無骨
麵底揀左油麵,質地彈牙,配左2塊魚片同半隻蛋
喇沙湯底味道夠惹味,好有新加坡的味道

🔆新加坡咖喱飯套餐 跟 例湯
可選:新加坡咖喱或印度小蕃茄咖喱
配 : 厚切豬扒、香茅雞扒、爐燒豬頸肉、牛腩、牛脷

成碗牛腩份量好多,薯仔都有1舊😋

飲品方面
我地揀左🔆龍眼冰 、美祿恐龍

🔆龍眼冰,好夠味,清清甜甜,飲後好舒服!
🔆美祿恐龍,原來佢係新加坡既一種街頭飲料,係由一杯凍冰冰既美祿加上未溶解的美祿粉末製作而成。味道好濃郁既美祿飲品,好似飲極都飲唔完咁🤣🤣