2022-04-23 528 瀏覽
📍 張保仔號 Aqua Luna (中環/尖沙咀 海上)(上船地點: 中環九號公眾碼頭;尖沙咀一號公眾碼頭 文化中心旁邊)好歎指數:❤️❤️❤️❤️放寬防疫同社交距離措施後 感覺上成個香港都生氣勃勃咗🥳天氣都好似陽光普照 好燦爛咁☀️希望有日疫情真係會退去 香港會更好啦🌈係好天氣嘅情況下 今次黎到張保仔號⛵️一嚐海上下午茶🫖 係大概一個半個鐘左右嘅時間內🕰能夠一邊睇維港一岸嘅海景🌊一邊品嘗其中西合璧嘅下午茶🍽真係天氣好心情好😆心情好就自然做咩野都好啦🤩⚓️張保仔號⛵️海上下午茶⚓️中式🥢-黑松露蝦餃-黑蒜燒賣-黑椒和牛酥-懷舊酥皮蛋撻西式🍴-意大利布袋芝士蛋糕-檸檬小撻-馬卡龍-歌劇蛋糕-Tiramisu-英式鬆餅配柚子果醬飲品🍹-橙汁-蘋果汁好食指數:❤️❤️小編認為黑椒和牛酥🥠真心好食😋鬆脆嘅酥皮加上濃郁嘅黑椒牛肉🥩一啖食落去 勁夾勁好食😍黑椒嘅微辣🌶更突顯牛肉嘅濃味🤤正❤️‍🔥但其他食物就認真一般😂 所以整體上唔會吸引到想一食再食😳其他中式嘅都還可以 🙆🏻‍♀️唔算太差😌但西式甜品方面 真係有啲過甜😉小編本身中意食甜品 但甜得滯就有啲漏🙈不過本身都預左呢餐係食境同打卡嘅📸所以有一道好食嘅 其實已經好好👍🏿
📍 張保仔號 Aqua Luna (中環/尖沙咀 海上)

好歎指數:❤️❤️❤️❤️

飲品🍹
-橙汁
-蘋果汁

好食指數:❤️❤️

不過本身都預左呢餐係食境同打卡嘅📸所以有一道好食嘅 其實已經好好👍🏿只係如果甜點方面再改量一下💁🏻‍♀️咁就一流了💕