2018-04-25
一年一度一蚊鷄又番嚟喇,約埋兩個老友去試吓先。坐低至知今年d一蚊鷄唔同以前嗰d喎。兩樣野唔同,第一就係白切鷄變燒鷄,第二以前係無限任叫,今年係每兩人一隻。我地三人行就唔抵囉,都係只可以叫一隻,隻半就公平d囉好,睇埋d菜單就落order囉。個湯好快就到,熱度夠,料都足嘅,係咪好特別,咁又唔係喎,俾70分喇。嘩主角嚟喇,一個籃加一隻燒鷄加幾塊蝦片,俾埋膠手套同較剪你自己剪。我honey一擰上手準備剪,大叫隻鷄巧熱呀。睇吓我honey剪得隻鷄幾pro,擺鷄都有板有眼。味道又點呢,即刻試吓先。三個人一齊試吓味,齊齊都話隻鷄巧。味道好,肉嫩滑,夠熱,好食過以前d白切鷄好多。跟住試吓個海味什菜煲先。份量足,料夠,調味好,我like。再試埋個蝦醬通菜鮮鱿先。蝦醬咸香,通菜幼嫩無渣,鲜鱿入味有口感,俾個讚你Last食甜品,先試吓個杏仁茶,杏仁味都足嘅,甜味適中,ok嘅。再試埋個芝麻糊,熱度夠,芝麻味濃,甜度恰到好處,唔錯。整體水準唔錯,食得過,我推薦
好,睇埋d菜單就落order囉。
跟住試吓個海味什菜煲先。份量足,料夠,調味好,我like。
再試埋個芝麻糊,熱度夠,芝麻味濃,甜度恰到好處,唔錯。
整體水準唔錯,食得過,我推薦