2019-02-06
話說我屋企每年都會嚟呢度食自助餐 今年亦都唔例外 早個半月前已經喺另外一個美食 推介網站定位 有九折 喺年初一呢啲咁嘅日子有九折非常之出奇 雖然打咗兩三次電話去確認 但成四千蚊有九折都ok啦 不過突顯到佢哋酒店管理有啲混亂 最終都畀返九折我咁就有得佢 同往年一樣只有大概五成客 人少少仲好啦 食物一如以往 冇乜驚喜 係每年呀大肥佬經理 安排落去玩撈起 全香港最大 撈到成身成頭都係 攞個彩 幾好玩咁啦 講番食物 可能因為太早冇乜人到 經理亦都知道唔會有太多客 所以我11點半到 已經叫大家可以食得 雖然個海鮮檔仲未擺好曬嘢 不過冇所謂啦 反正大把時間咪慢慢擺囉 又冇乜客講番食物 所有嘢一啲特別都冇 佢開嘅朋友都知道呢間嘢 冇乜驚喜 只有個大燒牛肋骨最正 非常好味可能又係因為冇乜人 個燒烤當大廚不停喺度叫人攞嚟食 仲有印度當大廚 不停推介 個青咖哩芝士做得非常好可能年初一好多炒散 個煎蛋嘅妹妹仔連油都唔識落 又係嗰句 大年初一算啦最 失敗 係甜品部 差過以前好多 雖然有梳乎厘 都係綽頭嘢 唔太好食 其它甜品普通過 美心 西餅都係嗰句大年初一 只在闔家團聚 只要唔太差都有佢啦 出年仲係會去