2008-06-07
記得上年甲乙收爐日第一次黎Mi Casa晚飯,帶點酒意回家,人生一大樂事!今年一心諗住再來一次享受一番,點知天公不造美,加上其他阻滯,氣沖沖的來,都冇好好品嚐美味,可惜可惜。非常為食的兩口子嗌左:1. 生蠔拼盤($388):貴左差不多一百大元,生蠔由12隻變成10隻,而且冇白酒跟,散嗌白酒要40蚊一杯, 感覺已經冇咁抵。生蠔仍然新鮮,翡翠螺雖是綠葉但都十分大隻鮮味,貴左都覺得 係不得不試o既推介。2. 白酒煮蜆:蜆係當日新鮮返,可能因為係白酒煮,食唔出特別新鮮。白酒汁唔錯,只係洋蔥多左少少。3. 香草焗田螺:田螺好香,好好食!薯蓉亦整得好好味,咸味適中,唔係咁易食到,讚!4. 野菌湯:口感夠rich同creamy,味道可以再濃D。5. 凱撒沙律:酸酸地幾開胃。6. 鴨肝雜菌扁意粉:雖然有食評話唔好食,但係都好味丫!條條意粉都食到鴨肝香味,鴨肝粒同雜菌粒都 幾多呀,不過的確係幾滯,兩三個人share都夠。7. 心太軟:上次黎食係食麵包布丁,一食驚人!係咁耐以黎食過最好食o既!酒店o個D真係可以行埋一 邊~今次一試心太軟,未食,一篤已
非常為食的兩口子嗌左:
係不得不試o既推介。
5. 凱撒沙律:酸酸地幾開胃。
幾多呀,不過的確係幾滯,兩三個人share都夠。
邊~今次一試心太軟,未食,一篤已經驚人!再配Vanilla雪糕食,成個開心晒!朱古力軟心
夠軟夠香,外層完全冇焗燶o既味道,100分!
Mi Casa服務一向週到,由訂位到當晚都非常貼心。唔單止每一dish教晒你食,冷氣凍又會幫你熄(其實佢地話冷氣一定要凍去保持生蠔新鮮),踏入門口前o既阻滯同不滿都一掃而空~