2024-10-14
今日入到黎元朗就一定係搵好嘢食啦、除咗要好食之外質素亦都要好高!今次呢間除咗係高質食物任食之外!仲可以生蠔伴美酒!非常之新鮮!生蠔亦都係呢間最出色之一既美食! 真係想講呢間野真係包羅萬有,刺身嘅種類選擇非常,周年拖羅,池魚、希靈魚、吞拿魚、帶子、同埋松葉蟹腳都係任食唔嬲!仲有就係我最鍾意食嘅海膽呢度竟然都係任食!刺身嚟講佢嘅甜蝦都係非常新鮮!海膽質素拍得住加拿大海膽!鮮甜!跟住講吓佢嘅燒物,燒菠蘿,加咗焦糖片食落去都香甜!令我最欣賞就係佢嘅夾甲羅燒,再配上鱈魚乾一齊食味道層次更加豐富!加上呢個芝士燒大蝦、蒜蓉蒸扇貝仲有燒羊架,仲有就係燒鰻魚都係好出色嘅燒烤小食!菠蘿鵝肝味道OK,但係唔建議點太多因為會好滯,佢嘅沙律海鮮都好好食好多種類!壽司嘅質素都OK飯唔會好硬、炸蝦多士都好出色!最後仲有燒嘅生蠔入面加咗蒜蓉呢個鍾意食辣嘅一定好鍾意食!生蠔total一台可以嗌12隻,絕對食回本!最後當然唔少得就係佢嘅甜品啦!我嗌咗木糠布甸,仲有銅鑼燒、呢度嘅甜品王牌主打係呢兩樣!下次有機會食一定要食佢嘅水玄信餅、真係唔多地方有!呢度嘅清酒梅酒同埋飲品都係任飲!種類嘅選擇都OK多當然仲有啤酒都係飲任飲啦
有機會去到元朗又想食日本嘢可以食吓呢間質素唔差!
緣聚
金福閣地庫5號西裕街