2024-09-06 125 瀏覽
初次踏進呢間位於觀塘工廈嘅Café,就即時感受到一股舒適又熱鬧嘅氛圍。雖然佢坐落於工業區,但店內設計簡約得宜,加上寬敞明亮嘅用餐空間,完全感覺唔到外面嘅工業區氣息。相反,呢度彷彿變成咗一個小型的綠洲,令人感到十分放鬆!我同朋友今日黎到呢度,率先試左佢哋嘅招牌菜式「肉眼扒配薯蓉」。一上桌就見到一塊厚實嘅肉眼扒,表面熟度剛剛好,略帶一點焦香,入口即化。佢哋用心將肉眼煎得軟嫩多汁,毫無乾澀感。配搭上薯蓉質地綿密,帶一點淡淡嘅奶香,完全打造出一道美味無窮嘅菜式。另外,我哋仲點咗一份「氣炸炸魚薯條」。魚肉外層炸得酥脆,入口即溶!飽滿鬆化嘅薯條亦係一絕,表面略帶金黃色,內裡蓬鬆有嚼勁。我哋不禁留意到呢間Café菜單上竟然連素食同生酮菜式都有,好明顯係主動迎合健康飲食嘅潮流。除咗呢幾道美味嘅主菜,我哋當然亦唔能放過佢哋嘅星級咖啡。一杯濃郁香醇嘅Flat White飲落,感覺簡直完美,當中嘅咖啡豆風味層次豐富,令人回味無窮。總括而言,呢間位於觀塘工廈嘅Café實在好出色!從環境佈置到食物選擇,仲有專業又親切嘅服務態度,都令我有一種身在異國他鄉嘅感覺。尤其係菜式方面,佢哋為了迎合現今健康飲食嘅潮流,主動

總括而言,呢間位於觀塘工廈嘅Café實在好出色!從環境佈置到食物選擇,仲有專業又親切嘅服務態度,都令我有一種身在異國他鄉嘅感覺。尤其係菜式方面,佢哋為了迎合現今健康飲食嘅潮流,主動推出素食和生酮菜式,真係超乎我嘅期望。無論係喺忙裏偷閒嘅上班族,定係週末嘅悠閒遊人,來到呢度都一定會有一個難忘嘅用餐體驗。如果下次有機會再來,我一定會繼續品嚐佢哋嘅其他美味佳餚。