餐廳: Poke Go (漆咸道南)
資訊:

2022-09-12 251 瀏覽
今日夜晚約咗朋友係尖沙咀做gym,晚餐想食得健康啲,最後揀左新開嘅Poke Go。健康飲食係香港真係越嚟越流行,即使係閒日,餐廳已經滿座。最後我同朋友等咗15分鐘先入座。餐廳有五款signature bowl,除此之外,客人可以自由選擇。另外飲品方面都係一啲健康選擇,包括果汁、奶昔等等。- ONO材料主要有三文魚、青瓜、雞蛋絲、皇帝蟹棒。三文魚好大粒,多種材料加埋一齊,口感豐富。果仁芝麻醬既健康又惹味,醬汁份量剛剛好,連蓮藕炸片都好好味😋- 808 同ONO相比,topping同base都好大分別。808有齊沙律菜同壽司飯。Topping種類亦好豐富,包括吞拿魚、三文魚籽、雜菌香菇等等。但最特別莫過於山葵乳酪醬,我朋友唔知山葵係wasabi,結果一食辣到佢冒冷汗🤣我同朋友分別叫咗冷壓蘋果汁同紅火龍果汁,飲品上面不約而同都有乾果,原來係餐廳自己製造👍🏻整體而言,雖然價錢有少少貴,但佢哋用嘅材料的確幾新鮮,而且都坐得幾舒服,以後逢星期三同朋友去做gym之前都食Poke Go!

- ONO
ONO