2010-08-02
扒牛柳伴露筍配紅酒汁,3 成牛柳最正,因牛柳好厚會好難做,今次都滿意既,裡面都夠暖,只有少少凍。用露筍苗好爽嫩新鮮、牛柳鮮嫰多汁、入口外脆內軟,燒脆肉瓜又爽又香又多水份、燒茄子軟棉棉,正﹗鮮蕃茄沙律,主要為黑醋調味,蔬菜都好新鮮,但咪道較單調,無咩層次咁。如果加點芝士,例如水牛芝士、刨點硬芝士,味道會更豐富﹗忌廉薯仔湯,飲唔出有薯仔味,只有忌廉味,有啲寡,自己加啲黑糊椒,多返少少層次先。但以普通餐湯白湯黎講,味道好好,係希左啲啫﹗太平凡喇 ~安格斯肉眼扒配紅酒汁,食極唔厭﹗我稱之為極上安格斯,夠份量、3 成熟軟棉棉、滑滑溜、牛味濃既香口 ﹗一絶 ﹗以依個價錢有咁高既質數,出面食唔到 ﹗芝士焗新西蘭紅魚,舊魚扒勁大件,啖啖肉,遠睇仲以為係蛋糕咁,烤得勁香,食落肉汁豐盈,睇頭睇都到滴出黎,好好味﹗好重魚味,又嫰又滑,實在太正﹗配菜有蘑菇、茄子、脆肉瓜,全部炒得香香的,熱辣辣,軟腍腍,太好味﹗