2011-01-19
吃完晚飯, 又想吃點甜的, 行完一輪, 還是來找找大師吧.雙球雪糕 $49: 8分, 近日大師有個買二送二的大贈送, 買一杯雙球雪糕, 就送一杯雙球雪糕, 實在好抵, 就算唔買都埋理睇. 當然, 是有設定的, 就是要其中一款雪糕揀石榴香桃橙花雪菓, 另外三球就任你揀.文迪揀的一杯是桑果白朱古力同埋夏威夷果仁. 桑果白朱古力的朱古力味不太濃, 被桑果搶了風頭, 其實桑果的份量不太多, 但已把這球雪糕的主味道變酸了. 文迪的一向愛好是夏威夷果仁, 也真的要堂吃才吃到最好的夏威夷果仁, 超級市場的總會不夠脆.我揀的就是必選的石榴香桃橙花雪菓同埋牛奶拖肥. 石榴香桃橙花雪菓又是偏酸, 叫做雪菓, 吃落去更像雪芭, 冰冰酸酸的感覺, 不太喜歡. 香桃味不太出, 愛吃桃的, 還是要揀會杏桃了. 幸好揀了偏甜的牛奶拖肥, 兩者加在一起, 還能把那份酸味減低一點.當然, $49吃四球雪糕, 實在是一時之選, 怪不得會長早前要去掃雪糕了.
雙球雪糕 $49: 8分, 近日大師有個買二送二的大贈送, 買一杯雙球雪糕, 就送一杯雙球雪糕, 實在好抵, 就算唔買都埋理睇. 當然, 是有設定的, 就是要其中一款雪糕揀石榴香桃橙花雪菓, 另外三球就任你揀. 文迪揀的一杯是桑果白朱古力同埋夏威夷果仁. 桑果白朱古力的朱古力味不太濃, 被桑果搶了風頭, 其實桑果的份量不太多, 但已把這球雪糕的主味道變酸了. 文迪的一向愛好是夏威夷果仁, 也真的要堂吃才吃到最好的夏威夷果仁, 超級市場的總會不夠脆. 我揀的就是必選的石榴香桃橙花雪菓同埋牛奶拖肥. 石榴香桃橙花雪菓又是偏酸, 叫做雪菓, 吃落去更像雪芭, 冰冰酸酸的感覺, 不太喜歡. 香桃味不太出, 愛吃桃的, 還是要揀會杏桃了. 幸好揀了偏甜的牛奶拖肥, 兩者加在一起, 還能把那份酸味減低一點. 當然, $49吃四球雪糕, 實在是一時之選, 怪不得會長早前要去掃雪糕了.