2010-03-31 28 瀏覽
啱啱行完K-11同i-Square兩個新場,零收獲(真係唔好行),走去亞士厘道呢條食街,嘩!咁冷清嘅!間間唔洗等位;對食客係一件好事;對食肆係一件白事...揀呢間野係因為試過兩次都要排等位而掉頭走(今日又唔係星期五六)...入到去睇咗陣餐牌就點咗下面幾款野。真澄Blue:細細支藍色樽身睇落好靚,易入口且清甜非常,唔覺唔覺飲咗2支,好彩只係$58支好抵!蕃茄沙律:店長話師傅用香傳統做法,以油醋汁代替之前的芝麻醬,都算唔錯!針魚刺身:之前喺其他地方食都係又細又瘦,今次呢條大條多肉;鮮甜唔腥兼肉質彈牙。砌功精美,等耐d都值得嘅。鰻魚玉子燒:好彩我哋都係大胃一族,玉子件件份量十足,煎得厚實但富有彈性,而且玉子裏面亦食得出香濃嘅鰹魚汁味。清酒煮蜆: 好夠酒味吓;蜆無沙,不過大路野如果失手就抵打啦!啱啱睇番佢d舊食評,又無講到咁差,不過價錢平d就更好!

啱啱睇番佢d舊食評,又無講到咁差,不過價錢平d就更好!
好抵飲!
好鮮甜!