2018-08-14 202 瀏覽
約左幾個好耐無見既朋友係一樂聚舊,ㄧ來交通方便,尖沙咀港鐵站A2出口,行幾分鐘就到。二來地方夠大,坐得舒適,食物款式又多。餐廳無限提供新鮮空運刺身,輕食前菜,創作壽司,火炙壽司,即叫即掣手卷,吉到揚物,天婦羅,海之盛宴等,仲有多款精美甜品,沙律,小食,雪糕同汽水。聽講一樂嘅炸物吾錯,啱哂我哋呢d鍾意食香口嘢嘅人小食用火暖住,保持熱辣辣。海鹽枝豆營養豐富,脹卜卜,好稔好味。鹽花燒海蝦串,海蝦外面燒到金黃色,但蝦肉吾乾身、爽口。幾款炸物好香脆,炸粉吾太厚,保持食物嘅原本味道。想食又綿又鮮甜嘅海鮮粥,係呢度可以嘆到啦!綿滑嘅粥底加上鮮甜嘅蟹肉,爽口彈牙嘅鮮蝦,肥美嘅蜆,同鮮菇等豐富材料。令鍋粥嘅味道更加突出。值得一試。鹽花燒鯖花魚,燒到色澤金黃,將d魚油逼出,特別甘香, 味道甘咸加埋檸檬汁就更加好味。壽司同手卷嘅醋飯細細舊無咁易飽,可以試多d其他美食。質感吾錯。火炙蒲燒鰻魚壽司(左邊),鰻魚肥美入口嫩滑,加埋甜甜嘅醬汁更加好味。拖羅三文魚蓉鴛鴦手卷(右邊),鴛鴦係吞拿魚加三文魚,紫菜香脆,配搭够特別。估吾到連紅豆沙都有喎,碗紅豆沙吾會好甜,但起晒沙。自助雪糕汽水,好似超市咁多款式,同樣任飲任

聽講一樂嘅炸物吾錯,啱哂我哋呢d鍾意食香口嘢嘅人

小食用火暖住,保持熱辣辣。

海鹽枝豆營養豐富,脹卜卜,好稔好味。

鹽花燒海蝦串,海蝦外面燒到金黃色,但蝦肉吾乾身、爽口。

幾款炸物好香脆,炸粉吾太厚,保持食物嘅原本味道。

估吾到連紅豆沙都有喎,碗紅豆沙吾會好甜,但起晒沙。

自助雪糕汽水,好似超市咁多款式,同樣任飲任食。無得頂呀!