2020-04-26
先由打電話說起,接電話員工問非所答都算了,但今天是一個不愉快的經歷⋯攞位時,我跟派位的職員說出訂位姓名時,他只望了我一眼就沒有應我,起初我以為他在忙,只好等一等,30秒後他竟然頭也不抬的問我「姓咩」,其實如果佢喺度忙緊,佢同我講一聲,麻煩你等等啊,我係唔介意嘅,但佢冇⋯入到店內,因坐位太大風,要求轉另一枱,服務員一句回應,「唔可以喎,訂晒枱㗎啦」但其實環觀周圍,還有很多人未到,我再三提出因媽媽身體不好不能坐太大風的位置,服務員竟然用唔想處理我呢個問題既態度用手指向門口位置跟我說「你去問門口嗰個吖」,估唔到一個服務員連幫我換一個位嘅能力都冇⋯當我在門口問了,攞到另一張枱時,那位一開始說不能換位的服務員竟然還在一旁喃喃細語的數落我⋯⋯坐下了,出去攞食物,有80%的熱食是不熱的,連暖都講唔上⋯⋯⋯其實我不只一次幫襯銅鑼灣的素一,服務質素同食物我係滿意嘅,估唔到南昌分店會比我留下一個咁深刻嘅印象,相信我以後都唔會去幫襯素一,亦謝謝銅鑼灣店既好服務