2020-05-04
雖然話依家咁既時勢,但其實lunch time同以前一樣,邊度都係咁多人!行過厚福街,難得想食下泰國野,見到船皇出面冇咩人等外賣,佢又做緊外賣自取8折,就諗住試下,叫個全牛湯河行街拎返去食!😋外賣等左5-10分鐘就拎得,都OK快既。我同好多香港人一樣都係”牛魔王”黎,所以都好期待佢d牛係點樣,點知拎到返黎打開之後……完全冇諗過咁簡單既外賣都可以搞錯晒,真係幾勁本來我叫全牛湯河,佢就比左個全豬湯金邊粉,冇一樣野係岩架!啊!唔係,仲有個湯底應該冇搞錯😅唉!我唔食豬潤的,所以一開始就冇諗過叫全豬黎食,不過天氣咁熱都唔想又拎返去換咁麻煩,所以照食算。個湯底黎講都幾濃下,唔辣,不過佢搞錯晒,所以唔知佢個湯有冇加辣,至少我食唔出有辣味。金邊粉都OK,不過如果你唔係食得快就唔好一次過落晒d湯,我係邊食邊落,食食下,粉都吸晒d湯了,同埋最底果d都係會痴埋一pat野咁。全豬有豬肉+豬肉丸+豬潤,豬肉唔太肥,丸同肉都細細舊咁,一般;潤我食左一啖,諗住唔好蹝野,但……真係好難食我覺得🤮整體黎講,味道就6.5/10分;全牛變全豬-2、河粉變金邊粉-1、全豬同全牛價錢都差左4蚊架-0.5。最後總分:3/10分
外賣等左5-10分鐘就拎得,都OK快既。
完全冇諗過咁簡單既外賣都可以搞錯晒,真係幾勁
整體黎講,味道就6.5/10分;
最後總分:3/10分