2016-06-02
星期五晚同三個朋友入左元朗食飯,目的係去食b仔,但始終都要食左正餐先打個底,就係b仔附近既正記食下大牌檔小炒。我地四個人入到餐廳叫左四個餸同一碟通菜,最後都食淨,所以可以講果到既小菜份量都幾多。咁餸我地就嗌左胡椒豬肚雞、魚香茄子、韭菜豬紅同椒鹽鮮魷。胡椒豬肚雞 湯頭味道認真麻麻,無咩胡椒既辣感,係街食到既豬肚同雞件無錯大部分都係冰鮮,而因為佢地係冰鮮,豬肚同雞咬落口淡而無味亦都係我預料之內,之但係連咸菜同胡椒湯都係無咩味,可想而知個湯頭只係有顏色既水,所以我地每人食左幾啖都無理到呢碟菜喇。魚香茄子就不過不失,呢碟菜都好難整得難食既。韭菜豬紅都係失望既,失望既點唔係在於豬紅,係在於佢既汁,個汁杰達達,同豬紅一齊放落口,其實食落口個感覺係好唔舒服,好似好唔新鮮,比我既個感覺係個汁煲過好多次咁。加上,張圖都應該見到,有d豬紅係已經煮到焦儂左。椒鹽鮮魷,係四碟餸裡最值得推介,因為佢大大件,無咩地方要彈,唔怕熱氣係絕對推介。最後就略略講下環境,可能係撞岩果晚食飯,隔離台係一大班中年男人,講野超超超超大聲同係度猜妹,搞到果日我地成班fd傾計係係度嗌出黎,嗌到沙都聲埋,完全傾唔到計,因為個環境係室內
最後就略略講下環境,可能係撞岩果晚食飯,隔離台係一大班中年男人,講野超超超超大聲同係度猜妹,搞到果日我地成班fd傾計係係度嗌出黎,嗌到沙都聲埋,完全傾唔到計,因為個環境係室內 同埋樓底都低,可能咁樣都關事掛,大致上就係咁樣,不過我就應該只會去一次,因為元朗實在太多好野食,所以呢間我都係試過一次就夠喇。 晚餐每人消費左$110,大牌檔黎講都可以接受。