2010-03-01 17 瀏覽
一行9人去Megabox“上海姑娘”食, 原來佢同隔壁的”恆香棧”係同一group, 用同一個廚房。 我地叫咗個8人餐再加小食, 食物質數就麻麻, service又唔多掂 , 人手唔夠, 又大部份係發夢的,得一個叫“fang”的女侍應做哂咁滯 (真係要表揚吓佢), d嘢食明明出咗嚟, 就咁放在一個地方 (我地見到的), 但又唔擺上我地枱, 次次都要我地問佢先有時間上比我地食, 好過份。 食物:8人餐包:小籠包 x 2:個皮包得唔係太好。味道ok。蒜頭青瓜:味道ok。炒牛柳:一般啦。時菜:一般啦。沙鍋雲吞雞:味道ok, 不過8人餐居然得6粒雲吞囉。燻魚:一般。松子魚:好食, 酸酸甜甜。上海四喜烤麩: 唔...唔知自己食緊咩囉。 鎮江水晶肴肉:ok好食, 不過太少。西芹蝦仁:蝦仁好細隻, 味道一般。元蹄:呢個餸等咗成個鐘!!!好彩夠熱。高力豆沙:一般啦。另加:口水雞x2:一般。食飯途中發生咗d十級驚嚇事件, 就係無啦啦隔壁枱有女士尖叫, 我地望過去, 發現有”飛行物體”飛咗去牆身度, 無人敢郁, 怕驚動”佢”, 其實我睇唔清楚係咩嚟, 不過就見到係好大隻的”啡色”嘢, 加上女士的尖叫, 我

食物:
8人餐包:
小籠包 x 2:個皮包得唔係太好。味道ok。
蒜頭青瓜:味道ok。
炒牛柳:一般啦。
時菜:一般啦。
沙鍋雲吞雞:味道ok, 不過8人餐居然得6粒雲吞囉。

燻魚:一般。
松子魚:好食, 酸酸甜甜。
上海四喜烤麩: 唔...唔知自己食緊咩囉。
鎮江水晶肴肉:ok好食, 不過太少。
西芹蝦仁:蝦仁好細隻, 味道一般。
元蹄:呢個餸等咗成個鐘!!!好彩夠熱。
高力豆沙:一般啦。

另加:
口水雞x2:一般。

食飯途中發生咗d十級驚嚇事件, 就係無啦啦隔壁枱有女士尖叫, 我地望過去, 發現有”飛行物體”飛咗去牆身度, 無人敢郁, 怕驚動”佢”, 其實我睇唔清楚係咩嚟, 不過就見到係好大隻的”啡色”嘢, 加上女士的尖叫, 我就知佢係”大強”。我好驚, 我仲驚到”扯”住友人件衫 (因為我怕我真的會扯起成張枱布囉 /__\ !!)。隔離枱就叫一個女侍應搞掂佢, 個女侍應就搵張menu紙, 好英勇咁拍向在牆上的” 大強”, 我地成枱人就拍手掌鼓勵一番…哈哈…佢簡直就係我的要救命恩人。之後我地就話, ”大強”應該唔關此食店事, 應該係此食店隔壁的promotion位 (現在係red wine promote counter)的, 可能喺d red wine 木箱度嚟。

食物唔好食多過好食, 份量好少,Service好差。 在可見的未來, 都唔會再幫襯。

2010-02-27