2017-10-13 337 瀏覽
本來想試paper moon,但撞正人家grand opening party,無得食。。。附近餐廳都有長長人龍,但Alma唔駛等就試下兩個人叫了霹靂春雞、葡國海鮮飯、烤豬耳沙律,三樣都係廚師推介,諗住應該冇死,點知少年你太年輕了。。。霹靂春雞其實佢嗰個類似沙嗲醬嘅汁都幾好味,但問題係完全入唔到雞肉入面,雞又冇咩味,百幾蚊食個汁。。。葡國海鮮飯我哋覺得個味好似蕃茄湯飯,淡淡地一啲都唔特別,兩隻蝦入面有一隻仲要係梅梅地嘅烤豬耳沙律個豬耳一啲都唔似烤過,似平時中式嘅酸菜豬耳冷盤,啲菜完全冇沙律汁調味,食到最底依然係乾爭爭咁有啲無奈兩個人埋單400幾,雖然係坐係海景位,唔係貴但覺得唔太值,因為食物真心唔太好食,本身入嚟之前仲想要葡撻同木糠布甸,食完主菜之後都係覺得慳返啲錢好過~

霹靂春雞
霹靂春雞