2017-05-30 135 瀏覽
每個月都要逛葵芳廣場的我,這天逛到累了後就找東西吃!以往都會在葵芳廣場內搞掂,但眼見旁邊的新都會大翻新,多了很多食肆,所以就決定過新都會找找有甚麼東西吃!在亂逛之下,就找到了這間俺流鹽.........佢個位置超搞笑,是在電梯之間!轉了一個圈就決定排隊,想不到星期五晚上也不算太多人,前面大概要等6-7張檯,在等的時候,可以先點餐(日本餐廳就是這樣) 等了大概15分鐘就可以入內了一人一個麵是必須的吧!我就選了清清地嘅柚子拉麵,而朋友就選了特制撈麵,軟硬度嗰d是基本嘢,最值得一提的是佢可以走筍!像我這種討厭筍嘅人,走到就當然好!清清地,幾好!量都幾多,食唔哂朋友說味偏淡~有蛋要加分我們另外也叫了小食share我個麵旁邊的是玉子大阪燒,味道是大阪燒,內容卻是蛋有創意,都幾好食另一個有豆腐的是豆腐野菜沙律,一黎到,我不禁大叫,哇咁大份嘅!!佢有小小辣,味道就一般,沒有特別。之後就到我覺得最好食嘅明太子芝士燒餃子唔洗講,明太子加芝士已經抗拒唔到!佢個餃子係一口一隻,啱嘅我地啦佢個cheese好正最後,我地仲叫咗個菜。柚子椰菜估唔到又幾好味就係咁,埋單$375 (我地有叫飲品又加叉燒)都算幾抵食啊
每個月都要逛葵芳廣場的我,這天逛到累了後就找東西吃!

在亂逛之下,就找到了這間俺流鹽.........

佢個位置超搞笑,是在電梯之間!

) 等了大概15分鐘就可以入內了

一人一個麵是必須的吧!

俺流柚子拉麵

清清地,幾好!
量都幾多,食唔哂

俺流特製撈麵

朋友說味偏淡~有蛋要加分

我們另外也叫了小食share
我個麵旁邊的是玉子大阪燒,味道是大阪燒,內容卻是蛋
有創意,都幾好食

另一個有豆腐的是豆腐野菜沙律,一黎到,我不禁大叫,哇
咁大份嘅!!
佢有小小辣,味道就一般,沒有特別。

之後就到我覺得最好食嘅

佢個cheese好正

最後,我地仲叫咗個菜。

柚子椰菜
估唔到又幾好味

就係咁,埋單$375 (我地有叫飲品又加叉燒
)都算幾抵食啊!

2017-05-19
  • 柚子椰菜