2017-11-09
平時好少去食泰國菜,今次朋友生日去嘗嘗,對泰國菜印象不錯呢!8點半左右去到,外場基本都full哂,因為我地三個人,無四人枱,所以安排坐入面,環境都ok,但空調比較不足野飲好抵買一送一,可惜我個Honey moon,看到有溝soda又係桃味所以叫左,其實味道很好,只不過飲唔到soda個種氣既感覺,好多泡,好似奶昔咁,”傑”左少少。食物方面我地叫左7樣野生蝦刺身不錯燒牛柳粒味道好冬陰功(小)湯底很好,料比較少炸蝦餅細細舊但好好味,蝦肉好彈牙泰式菜苗本身要通菜但賣哂,菜苗都好好味,不過如果用咸魚炒應該野味d,泰式原本以為是辣的,原來是用豆瓣醬炒,但都好食。泰式烤盧魚一D都唔腥,好味串燒雜錦不得了!強烈推薦呢間餐廳既燒鱔!真係外脆內軟,又香!好新鮮!另外呢間餐廳既伴碟有d小黃瓜,非常好食,如果各位有機會去記得試下,唔好浪費佢呢間既燒鱔令我想再去
食物方面我地叫左7樣野
生蝦刺身不錯
燒牛柳粒味道好
冬陰功(小)湯底很好,料比較少
炸蝦餅細細舊但好好味,蝦肉好彈牙
泰式烤盧魚一D都唔腥,好味
佢呢間既燒鱔令我想再去