2023-02-15
早排約咗個朋友喺元朗食嘢,我自己就想食燒肉,朋友就想食打邊爐,然後就諗起元朗有間有得燒肉,又可以打邊爐嘅餐廳,滿足晒我哋兩個願望牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 (元朗)元朗元龍街9號形點1期1樓1073號舖我哋嗰日食咗最貴嘅set價錢係$588,再追加多$60有一個 任食涮涮鍋底,湯底揀咗牛骨湯,另外仲有冬陰功、豆乳魚湯、芫茜豚骨湯可以揀👍🏻加一服務費,另外因為係晏晝,所以比較少人,之前夜晚見到好多人排隊,所以都冇試,今日終於有機會試吓,佢哋舖頭最出名係薩摩牛,梗係要試吓佢啦😍😍😍一開始店家就會供應一盤牛舞拼盤,賣相都幾打卡,拼盤入面有薩摩和生牛肋肉、樂天澳洲和牛腹肉、美國Prine生板健、厚切豚腩肉、安格斯一口生、牛舌薄切、雞腿肉,可以每樣試少少👍🏻薩摩牛呢款牛肉係最好食嘅牛,牛肉嘅雪花紋好靚,勁快就燒熟可以食,入口完全feel到佢嘅油脂感爆燈,咩配料都唔使加都好好食😆👍🏻同埋佢係一口就可以搞掂嘅牛肉,唔會太大塊亦都唔會太細塊,另外佢都有啲有醬汁嘅薩摩牛,而薩摩牛肋肉有燒肉汁、韓式辣醬等任君選擇!炸物-蟹肉忌廉餅外脆內軟,入面嘅餡係白色帶點淡淡級牛奶味-炸芝士年糕芝士控唔好錯過😍😋中間流心
牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 (元朗)
元朗元龍街9號形點1期1樓1073號舖
薩摩牛
炸物
-蟹肉忌廉餅
外脆內軟,入面嘅餡係白色帶點淡淡級牛奶味
-炸芝士年糕
芝士控唔好錯過😍😋中間流心芝士味濃郁,煙煙韌韌,外層鬆脆
-最後主要都係食燒肉為主,好少食火鍋
火鍋同燒肉相比會比較鍾意食燒肉多啲,雖然都有嘗試過火鍋 食過兩塊火鍋牛肉,牛肉都好大塊,肉質都唔錯👍🏻