2017-07-06
晚飯時間到了,成日想試新餐廳的我,剛好遇見這間餐廳。這間餐廰開業不久,人流唔算多,不用等侯。餐廳以西班牙做主題,天花板上見到掛著用木制成的牛角,而坐位全是紅色Sofa,十分搶眼。服務員也很欣勤,不過唔知係咪連呢員工都比較新,所以有呢員工是不懂落單的。我對餐廳的餐單印象比較深,因為這餐廳環境很有氣氛,現場播放著激情的音樂,而且餐廰的 drink menu 比較豐富。我先點佐個沙律同三文魚波。這個沙律令人好開胃,parma ham 同蜜瓜一向係最佳拍檔,蜜瓜夠晒甜,我覺得可以一試。而個三文魚波味道都唔錯,但食到第三顆就覺得有少少膩,有朋友分享會開心少少。之後叫佐個青口,賣相還可以,但味道就好一般,好似唔太新鮮,建議可試其他菜式。接著就叫佐個Pizza,這個Pizza就比較乾身,我喜歡juicy D ,味道則還可以。飲品方面,我叫佐佢餐單上推介的 Blue Diamond,外表整得都幾靚,味道唔錯,飲到荔枝同Voka 都幾夾。總括,呢間餐廳環境不錯,氣氛情調都可以,又有西班牙式音樂,飲品又齊,食物質素中等至偏高,價錢方面不算貴,成餐飯叫埋兩杯酒都不用$600,兩個人食也算低食。這間餐算中規中
之後叫佐個青口,賣相還可以,但味道就好一般,好似唔太新鮮,建議可試其他菜式。接著就叫佐個Pizza,這個Pizza就比較乾身,我喜歡juicy D ,味道則還可以。飲品方面,我叫佐佢餐單上推介的 Blue Diamond,外表整得都幾靚,味道唔錯,飲到荔枝同Voka 都幾夾。總括,呢間餐廳環境不錯,氣氛情調都可以,又有西班牙式音樂,飲品又齊,食物質素中等至偏高,價錢方面不算貴,成餐飯叫埋兩杯酒都不用$600,兩個人食也算低食。這間餐算中規中矩,但性價比高,可以一試。我覺得餐廳有Bar,飲品又齊,營業時間可以延長。