2018-05-06 2069 瀏覽
星期日去咗apm shopping,人山人海又唔想今晚個餐要等位同埋食得趕頭趕命,終於去咗係附近ga 工厰大廈。之前同事也介紹過這間西餐廳話環境寧靜、地方又寛敞和食物夠水準,一於上去試試,入到餐廳內果然佈置得簡單得嚟又好時尚!甘笋薑藍青濃湯和配脆卜卜ga 法包,真係名符其實濃湯,有少許薑茸,甘笋粒和青口、用法包點湯令舍有一番風味。吉烈劍魚腩(半熟)櫻花蝦沙律,撈埋杏仁片加柚醋夠曬有𡁻口、醒胃又健康。京蔥烤鴨配印度薄餅同埋一啲沙津菜,帶有一點似北京填鴨味,我比較喜歡這印度薄餅,因餅烤得外皮酥脆,入面又一層一層,鴨肉買相睇落醃得好入味,再加埋啲大葱和薄餅一齊食,👍👍。紫芋金粟薯餅,外面很鬆脆內裹有很多粟子、和紫蕃薯茸,也感覺亦係一款健康小食。芝麻雞亦是我最喜歡的小食之一,外面舖滿了很多芝麻,外皮炸到脆bo bo ,肉質嫩滑又夠味😋。今晚這餐真是無揀錯地方,下次又同朋友再嚟食過.

今晚這餐真是無揀錯地方,下次又同朋友再嚟食過.