2023-08-09
燒肉就聽得多,水煎肉你又聽過未?今日帶大家嚟到美麗華附近嘅一間日式特色水煎鍋餐廳!🔍究竟咩係水煎鍋呢?原來就係將肉/材料浸落湯度一陣,再擺上去燒,咁樣就可以輕易做到焦香感!🌟極上水煎鍋6品$698包括:2款湯底、日本A5和牛西冷、日本A5和牛板腱、澳洲M7和牛外肩肉、美國牛小排、西班牙黑毛豬梅頭、鹿兒島雞扒、野菜拼盤、白飯x2首先揀咗兩款湯底先~我哋揀咗壽喜燒湯同埋泡菜湯🫶🏻一開始試下和牛!佢哋有日本A5和牛西冷、日本A5和牛板腱,仲有澳洲M7和牛外肩肉。每嚿都入口即溶😙好重牛味🤤🤤呢個拼盤仲有其他選擇~例如西班牙黑毛豬梅頭同埋鹿兒島雞扒,呢啲肉都同高質!嫩滑多汁,口感都好出色~再混合湯底嘅香味🤤🤤另外仲有一個超豐富嘅野菜拼盤,可以同肉品一齊食,好新鮮好味!仲有兩碗白飯,呢餐真係好正🥹🫶🏻🌟熱情果菠蘿果茶 / 柚子峰蜜果茶 $48茶底可以自由揀紅茶綠茶鳥龍茶,入邊仲有超多生果,唔係單純用糖水沖出嚟嘅果茶🥹超幸福!
🔍究竟咩係水煎鍋呢?
🌟極上水煎鍋6品$698
首先揀咗兩款湯底先~我哋揀咗壽喜燒湯同埋泡菜湯🫶🏻