2018-09-06 7220 瀏覽
有得燒有得烚喺香港第一次一路燒烤一路打邊邊,呢個第一次比左銅鑼灣火山燒任飲任食。入到去一坐低,就立即點食物。種類都唔少,有前菜、刺身、不同肉類、串燒、火鍋配料等等等,其中刺身同肉既質素都十分唔錯!好多時放題既刺身質素都很普通,但呢度啲刺身都好新鮮,特別係三文魚、甘蝦、鯛魚片同鮑片都好鮮甜!而肉類方面,黑豚豬柳同雞肉都好嫩滑,廚房代燒既雛雞亦十分juicy,有好香香草味。其他都正常,唔會過鹹。有啲肉類有醃既,有啲就自己一路燒一路掃醬汁或蜜糖。不過內臟果啲就麻麻。火鍋方面,由於顧住燒,都無咩時間烚下烚下。叫左人參雞湯底,普普通通偏淡。唔知係咪睇唔到,唔見有得混醬,所以食物都偏淡味。不過可以烚下蔬菜清清地都幾好,我就因為太飽喇無再烚蔬菜。總括黎講係唔錯既! 生蠔,無臭味菠蘿酸酸甜甜開胃飲品都好多種類,我地點左涼茶類清下熱有唔同調味料燒玉子燒到個面脆脆的好味道香脆蒜蓉包美味雪糕雪條作結
有得燒有得烚

入到去一坐低,就立即點食物。種類都唔少,有前菜、刺身、不同肉類、串燒、火鍋配料等等等,其中刺身同肉既質素都十分唔錯!好多時放題刺身質素都很普通,但呢度啲刺身都好新鮮,特別係三文魚、甘蝦、鯛魚片同鮑片都好鮮甜!而肉類方面,黑豚豬柳同雞肉都好嫩滑,廚房代燒既雛雞亦十分juicy,有好香香草味。其他都正常,唔會過鹹。有啲肉類有醃既,有啲就自己一路燒一路掃醬汁或蜜糖。不過內臟果啲就麻麻。

總括黎講係唔錯既!

生蠔,無臭味

菠蘿酸酸甜甜開胃

飲品都好多種類,我地點左涼茶類清下熱

有唔同調味料

燒玉子燒到個面脆脆的好味道