2019-06-06 195 瀏覽
本人係幾鍾意食牛肉同烏冬既,今次同媽媽過海黎到銅鑼灣食間人氣性價比高既餐廳,又有忌廉烏冬又有吉列牛食,正呀!今次叫左個二人餐再加兩個小食,二人餐包左吉列牛定食同咖哩忌廉烏冬再加兩個汽水。一開始黎左烏冬,成個面都係忌廉見到既時候有少少不知所措,但入面其實係咖哩牛飲烏冬。麵質係我最愛既彈牙感,咖哩加上忌廉唔會太膩。另一個重點係牛肉質地好好,開頭有諗過跟麵食既牛肉未必好食但呢到個牛肉有肉汁又好淋滑。另一個定食係呢個吉列牛定食,係呢到另一主家,肉質同油香都十足,上枱時肉係大概medium熟道,用上石板加熱可以係食個時都熱辣辣,醬汁有一個加左wasabi既沙津醬食落幾夾牛肉。另外今日仲叫左兩個小食,分別係kobekyu秘製蛋卷同蒜片牛舌芯。蛋卷中間有芝士卷心,食落有層次。牛舌芯相對一般,可能係太薄同我地冇即刻食佢,有啲乾身,比起印象中彈牙既口感欠奉。總結我覺得餐廳性價比真係好高,同時好多款食物水準都有中上水平,值得回頭黎多幾次。

咖哩忌廉牛肉烏冬

吉列牛定食