2022-06-23
家人喜歡吃海鮮,一家四口一早book 咗試呢到任飲任食海鮮火鍋。每位$348嘅任食火鍋包括咗一個刺身拼盤,一個重慶雞煲,一個龍蝦海鮮拼盤,一個安格斯肥牛同埋一個水餃王,仲有任食嘅火鍋配料同飲品任飲。性價比超高,一次過食勻日式刺身,雞煲同火鍋,啱晒有選擇困難症嘅我。刺身拼盤首先食咗刺身先,有小驚喜,估唔到火鍋店嘅刺身質素都唔錯,超新鮮。蝦同帶子好大隻又鮮甜。三文魚肥美,每人一隻嘅鮑魚size 都唔細,口感不錯。重慶雞煲香噴噴,好惹味,目測應該有成隻雞嘅份量,雞肉好入味,不會嚡。雞煲越煮越耐,辣味越來越強烈。食完火雞煲就輪到主角火鍋,首先揀個湯底先,我地揀咗個清清地嘅皮蛋香茜鍋,有爆多芫荽皮蛋,芫荽控必多,驚喜嘅係仲有馬蹄。海鮮拼盤超大一盆,畫面好震撼,打卡一流。海鮮有8款,包括龍蝦、龍躉件、大鱔片、蟶子、巨型帆立貝、青口、大蜆及鮮蝦。龍蝦超新鮮而且好多膏,肉質爽口嫩滑。龍躉皮充滿膠質,骨膠原爆燈。蟶子大大隻,滾熱咗之後都冇縮水。大蜆冇沙鮮甜。鮮蝦好多隻,鮮甜。食完呢個海鮮拼盤好滿足。特級安格斯肥牛牛肉啲顏色好靚,鮮紅色,睇得出好新鮮,肥牛片得好薄,滾兩滾即吃,嫩滑牛味濃厚,很不錯。巨型水
刺身拼盤
重慶雞煲
海鮮拼盤
龍蝦超新鮮而且好多膏,肉質爽口嫩滑。 龍躉皮充滿膠質,骨膠原爆燈。蟶子大大隻,滾熱咗之後都冇縮水。 大蜆冇沙鮮甜。 鮮蝦好多隻,鮮甜。食完呢個海鮮拼盤好滿足。
特級安格斯肥牛
巨型水餃皇
餡料飽滿,好多原隻鮮蝦在裏面,加埋木耳絲,感覺好爽口,但較為味淡,沾上火鍋醬汁更好味。
食完以上嘅嘢其實已經飽咗八九成,但我哋都嗌咗少少其他火鍋配料,有蝦滑、炸魚皮,鴨血,韭菜餃,唐生菜。 食完已經飽到上心口,好多肉類嘅選擇已經試唔到。
總括而言,呢間任食火鍋性價比都不錯,海鮮一定係佢嘅賣點,食材質素都不錯。此外,任飲嘅飲品款式都幾多,亦都有自家製嘅洛神花茶同百香果茶,好有誠意。