2019-09-17
早幾日終於同👦🏻去左想去好耐既六十六十火鍋打邊爐!! 👧🏻👦🏻都表示食得好開心!所以一定要介紹下🤣🤣.六十六十火鍋係以套餐形式,一個價錢就包左好多野。有三種湯底揀:粥底 🍲$200/每位蕃茄濃湯🍅$200/每位椰子海南雞煲🐓$248/每位包左8️⃣款海鮮同6️⃣款火鍋料再加果個鍋底相應既「特別」食法。我地揀左蕃茄鍋,就包最後加白飯同脆米做泡飯🍚🤩🔸海鮮我地揀左扇貝、大花甲、蠔等等。全部都非常新鮮,大推檉子同大花甲!!真係超級超級鮮甜,好味到我地後來加左錢encore左一份!!🤪 另外其實佢有肉蟹揀,睇落都靚,不過懶豬👧🏻👦🏻都怕麻煩所以無試😂🔸火鍋配料打邊爐配料大致都係果啲,不過幾推薦佢個西班牙梅頭肉,實在幾嫩滑!另外好似舊冰的其實係蜂巢豆腐,吸曬啲湯汁好正嫁🥴🔸脆米泡飯最後食曬啲配料就係加飯同脆米既時間!!👦🏻勁醒留左半碟蠔最後加埋食,真係太太太正!脆米好香好似細細粒既炸魚皮仔,加上本身恰完海鮮好甜既湯底,根本無得輸!!🥳🥳.$200左右換到大滿足既一晚,有機會要再試埋個椰子雞煲先得🤣🤣
六十六十火鍋係以套餐形式,一個價錢就包左好多野。
有三種湯底揀:
粥底 🍲$200/每位
蕃茄濃湯🍅$200/每位
椰子海南雞煲🐓$248/每位
我地揀左蕃茄鍋,就包最後加白飯同脆米做泡飯🍚🤩
🔸海鮮
🔸火鍋配料