2017-08-27 522 瀏覽
屋企人生日,但係買美心蛋糕已經買到悶,而且美心又唔好食於是就決定買依間六件蛋糕當生日蛋糕算啦。依件雜果拿破崙蛋糕係咁多件入面買相最靚嘅,可惜食落去啲脆皮已經林左,不過啲吉士幾好食,又唔會太甜或者太漏。咁多件入面我最鍾意呢件藍莓芝士蛋糕,芝士唔漏,藍莓好甜而且新鮮,個餅底都幾好食。之後就係依件宇治金時蛋糕,我阿媽好鍾意,但個人覺得偏甜,而且抹茶味唔夠濃,多cream,不過入面啲紅豆都算幾多,啖啖都咬到紅豆。咖啡味蛋糕就有超濃嘅咖啡味,而且會有少少苦,不過如果鍾意飲咖啡嘅人應該都會鍾意。栗子蛋糕就冇乜特別,栗子味幾清香,cream比較多。Tiramisu幾有水準,高質冇驚喜。結論係雖然整體來講幾好味,但一塊都三十幾,抵唔抵食就見仁見智啦🤗
拿破侖

blueberry cheesecake

matcha red beans

咖啡

栗子

栗子蛋糕就冇乜特別,栗子味幾清香,cream比較多。

tiramisu

Tiramisu幾有水準,高質冇驚喜。

2017-08-26
外賣自取