2023-02-14
今日嚟到朗豪坊行街,搵到呢間係food court入邊嘅川菜一試!佢呢到座位好多都幾濶落,坐得舒適!前菜涼拌萵筍絲爽口開胃,椒麻雞有川菜特色風味,麻麻香辣,雞肉嫩滑,啲辣香係越食越開胃!老壇酸菜魚台灣麵,呢一碗面嘅份量十分之多,足夠兩個人一齊分享,而且魚肉嘅份量都唔少,食得出啲魚肉非常新鮮,一啲都唔鞋,好夠酸好夠麻,呢個超讚!雜錦小籠包都好出色,除咗原味之外仲有三款佢哋獨創嘅,有香辣小籠包,好夠辣香,酸菜魚小籠包,酸菜魚嘅湯汁配埋食更上一層樓,仲有個就係金黃流沙小籠包,呢個好夠咸香,全部都好特別,絕對要試一試,另外我哋仲有點佢哋嘅炸雲吞,呢個不過不失,同埋有試蝴蝶脆餅,同炸鏝頭一樣!最後佢哋嘅甜品都好值得一試,就係呢個酥皮鳳梨奶黃窩餅!呢個真係好足料,鳳梨奶黃嘅配搭一流,又夠酥又有蛋香奶香!
最後佢哋嘅 甜品都好值得一試,就係呢個酥皮鳳梨奶黃窩餅!呢個真係好足料,鳳梨奶黃嘅配搭一流,又夠酥又有蛋香奶香!